Sinds juni 2022 komt een diverse en groeiende groep vrouwen van 16 tot en met 74 jaar 2 keer per maand bij Madam Fortuna bijeen. Deze vrouwen hebben verschillende sociale achtergronden, afkomsten en religies. Ze komen samen om ideeën uit te wisselen over thema's die verband houden met de status en ervaring van het vrouw-zijn. Door deze uitwisseling vormen ze een gemeenschap waar ze vrij en veilig hun verhalen kunnen delen.

Gedreven door de wens om het bewustzijn te vergroten en meisjes en vrouwen in staat te stellen actie te ondernemen, besloot de groep hun getuigenissen en zorgen op het podium te brengen. Hun optredens zijn bedoeld om een collectieve reflectie op gang te brengen over het transformeren van patriarchale structuren, culturen en gedragingen.

2026WOMEN is een multidisciplinaire en participatieve voorstelling, geschreven door deze Antwerpse groep en nog twee andere uit Rotterdam en Marseille. Ze werden geïnspireerd door het Tribunaal voor Misdaden tegen Vrouwen dat in 1976 in Brussel plaatsvond.


Praktisch

  • Zaterdag 23 november om 20.30 uur

  • Inkom: 14 euro | kansentarief: 3 euro